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MUNICIPAL GOVERNMENT ACT 

CHAPTER M-12.1 

PLEBISCITE REGULATIONS 

Pursuant to subsection 63(2) and clause 261(1)(c) of the Municipal Government Act R.S.P.E.I. 1988, 
Cap. M-12.1, Council made the following regulations: 

INTERPRETATION 

1. Definitions 

In these regulations, “Act” means the Municipal Government Act R.S.P.E.I. 1988, Cap. M-
12.1. (EC433/18) 

2. Elector 

For greater clarity, for the purposes of these regulations, “elector” means a person qualified 
to vote under subsection 31(2) and clauses 32(3)(a) and (b) of the Act. (EC433/18) 

3. Plebiscite bylaw 

(1) For the purposes of Part 2, Division 13, of the Act, a council may by bylaw establish the 
geographic area of the municipality where a plebiscite may be applicable. 

Conduct of plebiscite 

(2) A plebiscite shall be conducted as nearly as may be possible, with the necessary changes, in 
the manner provided for the holding of a municipal election as set out in the Act and the 
Municipal Election Regulations (EC749/17). (EC433/18) 

4. Notice requirements 

(1) At least 21 days before the first day of voting in a plebiscite, the council shall give notice of 
the proposed question by 

(a) publishing the proposed question by electronic means; 

(b) posting the proposed question in a place that is accessible to the general public; and 

(c) at least one of the following additional means: 

(i) publication in a newsletter accessible to the general public, or 
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(ii) publication of a notice in a local newspaper that circulates in the 
municipality. 

Electronic means 

(2) For the purposes of these regulations, the provision of notice by electronic means by a 
council requires that, at a minimum, the notice shall be posted electronically on a website that 

(a) is operated and maintained by or on behalf of the municipality; and 

(b) is accessible to the general public. (EC433/18) 
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